Nie powinno się jeść wieprzowiny - oto 10 powodów.

2 lat temu 105

Świnie mają w swoim ciele ponad tuzin pasożytów, takich jak tasiemce, przywry, robaki i włośnie. Nie ma bezpiecznej temperatury, w której wieprzowina ma być ugotowana w celu zapewnienia, że wszystkie te pasożyty, ich cysty i jaja zostaną zabite. Świnia je wszystko, wliczając w to psujące się warzywa, brud, mocz, odchody, robaki, gnijące ciała zwierząt, a nawet narośle rakowe innych świń lub zwierząt


1. Mięso i tłuszcz świń wchłania toksyny jak gąbka. Ich mięso może być 30 razy bardziej toksyczne niż wołowina


2. Świnie mają w swoim ciele ponad tuzin pasożytów, takich jak tasiemce, przywry, robaki i włośnie. Nie ma bezpiecznej temperatury, w której wieprzowina ma być ugotowana w celu zapewnienia, że wszystkie te pasożyty, ich cysty i jaja zostaną zabite


3. Świnia jest jak prawdziwy „odkurzacz”. Je wszystko, wliczając w to psujące się warzywa, brud, mocz, odchody, robaki, gnijące ciała zwierząt, a nawet narośle rakowe innych świń lub zwierząt


4. Żołądek świni potrzebuje tylko 4 godzin do strawienia tego paskudnego pokarmu, „zwracając” toksyczne jedzenie do ciała. W przeciwieństwie, np. krowy mają złożony system trawienny, posiadając 4 żołądki. Tym samym ich trawienie (spożywają same rośliny) zajmuje ponad 24 godziny


5. W przeciwieństwie do innych ssaków, świnia nie poci się. Pot jest środkiem usuwania toksyn z organizmu. W takim wypadku toksyny pozostają wewnątrz ciała świni i w jej mięsie


6. Gdy świnia jest zmasakrowana, robaki i owady dostają się do jej ciała wcześniej i szybciej, aniżeli do ciała innego zwierzęcia. W przeciągu kilku dni ciało świni jest pełne robaków


7. Świnie są tak odporne na trucizny, że ledwo można je zabić strychninami lub innymi szkodliwymi substancjami. Gdyby zamknąć świnie wewnątrz lęgowiska grzechotników, zwierzęta te zjadłyby węże, a nawet ukąszone, nie byłyby poszkodowane przez jad


8. Mięso wieprzowe ma dwa razy tyle tłuszczu, co wołowina. Ok. 85 g (3 uncje) schabu wieprzowego zawiera 18 gramów tłuszczu, a taka sama porcja mięsa wołowego zawiera tylko 8,5 g


9. Podczas jedzenia wołowiny trawienie mięsa trwa 8-9 godzin, więc mała ilość toksyn w mięsie jest powoli wtłaczana do naszego systemu i może być „czyszczona” przez wątrobę. Kiedy jemy wieprzowinę, trawienie zajmuje tylko 4 godziny. Otrzymujemy zatem o wiele większą ilość toksyn w krótszym czasie

10. Nakaz w biblii dany przez samego stwórcę, przez Boga.


Co Biblia mówi o świni ? (Żydzi od wieków nie jedza wieprzowiny) Oto nakaz biblijny dany przez Boga:


" Świnia, która wprawdzie ma rozdzielone racice, ale nie przeżuwa - będzie więc dla was nieczysta. Nie będziecie jeść ich mięsa ani dotykać ich padliny, bo będą dla was nieczyste."

3 Mojż 11:7-8

Czytaj więcej
Radio Game On-line